LOADING CLOSE

Traim in lumea 2.0, o lume a reputatiei

Traim in lumea 2.0, o lume a reputatiei

Traim in lumea 2.0, o lume a reputatiei.

Nimic nu a schimbat lumea intr-o maniera mai dramatica si cu o viteza mai mare decat a facut-o tehnologia informatiei. Nici miile de razboaie din toate regiunile geografice petrecute din antichitate si pana in prezent, nici epocile marilor descoperiri geografice si nici macar explozia industriala nu au imprimat vietii oamenilor o viteza de schimbare atat de mare cum a facut-o internetul si mijloacele moderne de comunicare si informare. Inventiile felurite de-a lungul istoriei, pornind de la arcul cu sageti si pana la motorul cu reactie nu au impulsionat schimbarea mai puternic si mai alert decat computerul si internetul.
Fac parte din generatia care a vazut calculatorul de dimensiunea unei camere (un IBM al Intreprinderii de Mase Plastice Bucuresti), care a invatat informatica pe banda magnetica, care a folosit “floppy disk” de memorie şi desktop, care a avut cont pe Hotmail pentru a trece mai apoi la Yahoo sau Gmail. Am trait o parte din viata in lumea dinaintea telefonului mobil si a internetului si am fost martorul mirat şi curios al transformării extraordinare pe care aceste tehnologii au adus-o in viata noastra, la toate nivelele. Am vazut cu uimire cum parintii mei, ghidati de fiul meu in varsta de 6 ani, manuiesc Skype-ul si internetul, cum copii de 7-10 ani se descurca in mediul on-line “instinctual”, aproape mai bine decat adulti educati si instruiti.
Fac parte din generatia care a prins atat vremurile in care parcursul personal in viata fiecaruia era foarte previzibil (scoala, liceu, facultate, repartitie in campul muncii, familie, repartitia unei locuinte si eventual masina) si care a invatat din mers antreprenoriatul, corporatismul şi asumarea de riscuri. Fac parte dintre cei care au inlocuit visul de a avea o cariera de 40 de ani in aceeasi fabrica cu visul de a crea o “fabrica” pe care să o lase mostenire.
Astfel, fiind atent la fenomen, am observat ca de la zi la zi, evenimentele de peste an (Paste, Craciun, Sfinti) precum si cele din viata fiecaruia dintre noi se muta in online.
Observ cum, daca faci parte din anumite categorii socio-profesionale (din zi in zi mai multe) si nu esti prezent in online, atunci nu existi pentru confrati sau chiar pentru o categorie mai larga de public.
Urmăresc cu mare interes cum tehnologia acapareaza şi transforma viata de zi cu zi a oamenilor din toata lumea, de la modul de invatare şi socializare, petrecerea timpului liber sau obiceiurile de consum si pana la manifestarile religioase (chiar şi Biserica Ortodoxa Romana a lansat diverse aplicatii pentru internet).
Cred cu tarie ca lucrurile vor evolua in progresie geometrica, fiind un domeniu cu limitari mult mai mici decat celelalte domenii de dezvoltare, iar eu vreau să fiu parte din proces.